Hoe krijg ik een platte buik?

Wil je graag een platte buik? Dan ben je zeker niet de enige. Veel vrouwen zouden graag een plattere buik willen. De vraag is dus hoe je dat voor elkaar krijgt.

 

Combinatie van sporten en voeding

Het gaat er bij het verkrijgen van een platte buik voornamelijk om dat je de juiste verdeling hanteert in sporten en voeding. Gezonde voeding tegenover regelmatig en gericht sporten zal enorm bijdragen aan het versneld krijgen van die platte, strakke buik.

Gezonde voeding is bij voorkeur koolhydraatarm en bevat veel eiwitten. Eiwitten hebben de positieve functie op je spieren, namelijk het aanmaken van meer spieren en het verstevigen, verstellen en helpen herstellen van bestaande, beschadigde spieren.

Een dieet waarin veel vis, kip en groenten aan bod komt is dus prima te gebruiken. Je zal dan ook merken dat je veel energie uit je voeding haalt om te gaan bewegen.

 

Beweging

Binnen het bewegen moet je onderscheid maken tussen conditietraining (cardio) en doelgerichte buikspiertraining. Ook het vet rondom je buik, zoals bij je benen, heupen en zelfs op je rug zal moeten verdwijnen. Een juiste aanpak is door cardio en buikspiertraining naast elkaar te gebruiken, waarbij je intensief op je buikspieren inzet. Ondertussen bouw je conditie op om al die oefeningen goed uit te voeren.

 

Cardiotraining

Met cardiotraining bouw je conditie op. Maar ook verbrand je met cardiotraining heel veel vet. Dit zal niet het vet rond je buik zijn, maar vet dat zich doorgaans opslaat op plaatsen die je niet door hebt. Denk aan je rug, je schouders, je bovenlijf en je benen. Het vet zal hier slinken, maar doordat je aan cardio doet, zal je ook meer uithoudingsvermogen hebben. Het wordt dus een stuk makkelijker om doelgerichte buikspieroefeningen uit te voeren, die het doel hebben je buik platter en strakker te trainen.

 

Buikspiertraining

Buikspieren trainen is een aparte bezigheid. Je focust je met een beperkt aantal buikspieroefeningen op alle spiergroepen in je buik. We hebben het dan voornamelijk om de bovenste buikspieren, de onderste buikspieren en de schuine buikspieren. Je kan deze oefeningen elke dag doen en hebt geen 48 uur rust tussen je sessies nodig om effectief te zijn.

Wel is het goed om cardiotraining en buikspieren trainen met elkaar af te wisselen. We geven je zo een uitgebreid trainingsschema dat je kan helpen om het juiste te doen.

Het trainen van alleen de buikspieren is zeker effectief, maar doeltreffender wordt het als je ook je armen, benen, borst en billen traint. Op die manier blijft je lichaam aan het vet verbranden en zal ook het laagje vet bij je buik sneller slinken en komen die getrainde spieren sneller tevoorschijn.

 

Trainingsschema

Heb je baat bij een trainingsschema dat je precies vertelt wanneer en hoeveel je moet trainen? Dan zetten we graag een aantal trainingen voor je op een rijtje.

  • Dag 1: buikspieren trainen en cardio
  • Dag 2: buikspieren trainen
  • Dag 3: buikspieren trainen en cardio
  • Dag 4: rust
  • Dag 5: buikspieren trainen en cardio
  • Dag 6: buikspieren trainen
  • Dag 7: buikspieren trainen

Combineer bovengenoemd trainingsschema met het eten van gezonde, koolhydraatarme gerechten en je zal zien dat je in korte tijd weer over een strakke, platte buik kunt beschikken. Een buik die in de zomer zeker gezien mag worden!

 

Conclusie

Veel mensen willen over een strakke en platte buik beschikken, maar de weg erheen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wanneer je gezonde voeding combineert met de juiste training (en dan de focus legt op buikspieren, maar ook andere spiergroepen aanpakt) kun je in vrij korte tijd beschikken over die platte buik die gezien mag worden in de zomer.